close

VELES: ZJARRI SHKAKTON DËME TË MËDHA

Pas dhjetë orësh, mbrëmë pas orës 22:00 është lokalizuar zjarri që kaploi rajonin e Velesit.  Zjarri ka djegur rreth 200 hektarë, ndërsa vlerësimet janë se nga flakët janë djegur gjithsej 400 hektar pyje.

Në shuarjen e zjarrit kanë marrë pjesë zjarrfikës nga Velesi, Shën Nikolla, Shtipi, Kavadari, Negotina dhe Shkupi, pjesëtarë të ushtrisë, Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim, ndërsa për ndihmë kanë ardhur edhe të punësuar në ndërmarrjet pyjore.

Policia mbrëmë ka arrestuar katër persona, të cilët dyshohen se gjatë punës së pakujdesshme, e kanë shkaktuar zjarrin. Zjarri ka shpërthyer rreth orës 11:00 në hyrje të Velesit në drejtim të Shkupit, ndërsa më pas është përhapur drejt Liqenit Mlladost dhe autostradës Veles-Shkup. /Klan Macedoni/