close

VENEZUELA HAP KUFIRIN ME KOLUMBINË PAS 4 MUAJSH

Mijëra njerëz kaluan kufirin me Venezuelën dhe Kolumbinë pasi u rihap për herë të parë në katër muaj sipas zyrtareve. Kalimi u mbyll në shkurt në kërkesën e presidentit Nicolás Maduro për shkak të kërkesës së kreut të opozitës, Juan Guaido, i cili ishte i përgatitur për të sjellë ndihma humanitare të mbështetura nga SHBA.

Vendi është përballur me mungesa të furnizimeve bazë si rezultat i një krize ekonomike të gjatë një vjeçare. Më shumë se katër milionë njerëz kanë ikur nga Venezuela që nga viti 2015, thonë agjencitë e OKB-së. /Agjencitë/