close

(VIDEO) ZYRTARËVE TË BEOGRADIT U NDALOHET VIZITA NË KOSOVË

Kosova ua ka ndaluar zyrtarëve të Serbisë që të vizitojnë Kosovën. Ministria e Jashtme është arsyetuar se këtë veprim e ka ndërmarrë pas provokimeve e sjelljeve që po vijnë nga ky vend.

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka marrë vendim që të mos lejojë vizitat e zyrtarëve të Serbisë në Kosovë. Vendim është marrë për shkak të kërcënimeve, inskenimeve në veri, e çështjeve tjera ka shkruar në Facebook këshilltari i ministit Pacolli, Jetlir Zymberaj.

Sipas tij janë të pafalshme përpjekjet e fundit të Beogradit për të inskenuar një të ashtuquajtur krizë humanitare në veri të Kosovës duke kërcënuar popullsinë serbe dhe duke i detyruar ata të mbyllin bizneset e tyre vetëm për shkak të disa objektivave politike të tyre.

Ky vendim i Kosovës vjen derisa ende është në fuqi taksa e vënë nga qeveria e Kosovës ndaj produkteve serbe edhe përkundër reagimeve të shumta për ta hequr atë.  Analisti Imer Mushkolaj e quan të ngutshëm, pasi që adresa e parë sipas tij do të duhej të ishte Brukseli.

Është vendim i gutshëm pasi është situatë shumë e brishtë. Kur të gjithë mendojnë se Kosova do duhet të tregojë vullnetin për bashkëpunim reciprok, pavarësisht që Serbia në shumë raste nuk është treguar e gatshme të bashkëpunoj. Ai thotë as ky veprim i institucioneve të Kosovës nuk do të ndikojë në ndryshim e qasjes së Beogradit karshi Kosovës.

Nuk beoj se do të rregulloj diçka në marrëdhënie, por do të bëjë edhe më të papërshtatshëm komunikimin mes të dyja vendeve. Menjehërë pas këtij vendimi të Kosovës ka reaguar edhe ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë Ivica Daciq sipas të cilit ky vendim i Prishtinës zyrtare është një shuplakë për Beogradin dhe Bashkimin Evropian i cili po hesht në gjithë këto masa jocivilizuese të Kosovës ndaj Serbisë. /Blerta Dalloshi-Berisha, Prishtinë/