close

VIETNAM: TAKIMI TRUMP-KIM JONG UN

Presidenti amerikan Donald Trump dhe udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong-un mbërritën në kryeqytetin e Vietnamit, Hanoi në një takim për denuklearizimin e Gadishullit Korean.

Pas takimit të tyre të parë, historik në Singapor qershorin e kaluar, Trump dhe Kim Jong Un kanë paralajmëruar një marrëveshje që do ta detyronte Phenianin për të bërë përpjekje për të nxitur denuklearizimin e plotë të Gadishullit Korean në shkëmbim të ngrirjes së manovrave ushtarake të Shteteve të Bashkuara dhe Koresë së Jugut. /Agjencitë/