Von der Leyen: Ardhmëria juaj është në BE

Në seancën plenare të Kuvendit të 80-tën me rradhë para deputetëve të RMV-së është drejtuar kryetarja e Komisionit Evropian Ursula Von der Layen e cila deklaroi se nuk ka dyshim se gjuha maqedone është gjuha juaj dhe ne e krejtësisht e respektojmë atë. Ajo gjithashtu iu siguroi gjithë deputetëve dhe popullit të RMV-së që ti besojnë asaj në zhvillimin e procesit. Leyen theksoi se populli i RMV-së e meritonë që të shkoni më tej në rrugën evropiane dhe se ardhmëria juaj është në BE dhe se Bashkimi Evropian nuk është i plotë pa Maqedoninë. RMV ka treguar se është partner i besueshëm për Aleancën dhe BE-në. Ajo gjithashtu RMV është një shembulli një shteti të shkëkqyer multietnik.

/KlanMacedonia/

 

 

Lexo gjithashtu
Total
0
Share