close

ZAEV: MUNDËSI TË REJA PËR BASHKËPUNIM RAJONAL

Hapen mundësi të reja për bashkëpunim rajonal në Ballkanin Perëndimor, ndërsa Maqedonia ofron kushte të shkëlqyeshme për investime të reja, vlerësoi kryeministri Zoran Zaev në panel-diskutimin  më kryeministrat e Ballkanit Perëndimor në kuadër të takimeve vjetore me Bankën Evropiane për ripërtërirje dhe zhvillim   në Sarajevë. Zaev mori pjesë në hapjen e Kuvendit të Përgjithshëm të BERZH-it, si dhe në mëngjes pune me kryeministrat e Ballkanit Perëndimor dhe me ministrat e financave, me guvernatorët e BERZH-it me ftesën e presidentit të BERZH-it, Suma Çakrabarti.

Shërbimi i shtypit i Qeverisë njoftoi se Çakrabarti në fjalimin përshëndetës e ka cilësuar Maqedoninë si shembull i shtetit me vizion dhe lidership të qartë dhe e ka uruar kryeministrin Zaev për Marrëveshjen e Prespës, dhe për punën e përkushtuar për reforma ekonomike, kyçe për nxitjen e investimeve të reja. Pjesëmarrësit në panel biseduan për intensifikimin e bshkëpunimit për projekte rajonale, për shfrytëzimin e mundësive për rritjen e bashkëpunimit rajonal dhe për rëndësinë dhe rolin e BERZH-it, si partner i rëndësishëm i shteteve të rajonit për arritjen e këtyre qëllimeve. /Klan Maqedoni/