close

ZAEV PRET BËRNABIQIN NË SHKUP

Potencohen marrëdhëniet e mira mes dy shteteve


E hapën pikën e përbashkët për menaxhimin e integruar të kufijve me qëllim që të përshpejtohet lëvizja e qytetarëve dhe mallrave…  Por e bllokuan kufirin, dhe më së shumti e pësuan qytetarët, që u deshtë të presin më shumë se një orë për të kaluar, në temperatura të larta.

Zaev potencoi efektet pozitive që kjo masë do t’i ketë për ekonominë, e Bërnabiq pothuajse gjithë fjalimin ia kushtoi Prishtinës dhe taksës.

Kryeministrja serbe u prit nga Zaev edhe në godinën e Qeverisë, e më pas pasoi edhe konferenca për media. Marrëveshjet e nënshkruara janë pasqyrë e vërtetë e miqësisë mes Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë potencuan krerët e ekzekutiveve. Por tema kryesore ishte rasti “Zhvatja dhe informatat që po vijnë nga Serbia.

“Nuk do të lejojmë që disa media, me lajme të rrejshme, me qëllim të caktuar që ti prishin marrëdhëniet mes dy shteteve. Mua më vjen mirë që edhe ju gazetarët kështu nëpërmjet pyetjeve po jepni kontributin tuaj sepse marrëdhëniet tona janë të mira dhe do të jenë të mirë për një periudhë shumë të gjatë sepse popujt tanë janë të lidhur mes vete dhe ka respekt të ndërsjellët.” -tha Kryeministri, Zoran Zaev.

“Gjithmonë ekziston dilema se a dëshiron që të merresh me lajmet e rrejshme apo do të vazhdosh me punën dhe të punosh për qytetarët që të luftoni për atë që qytetarët ju kanë zgjedhur dhe për çka ju paguajnë. Po mundohemi që të fokusohemi në punë konkrete, si kjo sot, që do të kontribuon në rritjen e kualitetit të jetesës kurse qytetarët duhet ta bëjnë vetë dallimin mes lajmeve të rreme dhe ato të vërteta.”deklaroi Ana Bërnabiq, Kryeministre e Serbisë.

Kryeministrja serbe u pyet edhe për mundësinë e hapjes së kufirit, Llojan-Miratoc. Tha që po analizohet një mundësi e tillë, por momentalisht përgjigje konkrete nuk ka. /Furkan Saliu/