close

ZAHARIEVA: BULLGARIA PËRKRAH ANËTARËSIMIN E MAQEDONISË NË NATO DHE BE

Me interes kombëtar për Bullgarinë lidhur me Republikën e Maqedonisë është të kemi fqinj të sigurt dhe stabil. Shteti do të jetë i tillë, kur të bëhet anëtare e NATO-s dhe e BE-së, deklaroi shefja e diplomacisë bullgare Ekaterina Zaharieva. Zaharieva tha se “vendi nuk do të bëjë kompromise me kushtet, që duhet të respektohen që të bëhesh pjesë e të gjithë procesit negociues të BE-së”.

“Një prej kushteve në procesin prainkuadrues është të kesh marrëdhënie të mira fqinje, të mos udhëheqësh politikë të izolimit dhe nacionaliste, të mos e vjedhësh historinë e fqinjëve dhe të mos e mohosh të kaluarën e përbashkët historike. Bullgaria shumë qartë i vendosi këto kushte”, shtoi ministrja bullgare e Punëve të Jashtme. /Klan Maqedoni/