close
Rajoni

Kosovë: Uji në lokale pa pagesë

img_1513

LOKALET OBLIGOHEN TË SHËRBEJNË UJË NGA RUBINETI

Pas vendimit të qeverisë së Kosovës që lokalet në Kosovë obligohen të shërbejnë ujë nga rubineti, kafja në secilën tavolinë ishte e shoqëruar me një gotë ujë.

Stand up.
Disa lokale edhe më parë kanë shërbyer ujë nga rubineti dhe të ambalazhuar varësisht nga dëshira e klientit, por kishte të atilla që refuzonin të shërbenin ujë nga rubineti por vetëm të ambalazhuar, kuptohet kundrejt pagesës.

Pronarët e lokaleve që intervistuam kanë mirëpritur vendimin e qeverisë, duke thënë se do ta zbatojnë atë.

Qytetarët kanë mendime të ndryshme rreth këtij vendimi të qeverisë.

Nga Ujësjellësi kanë bërë të ditur se , gastronomët kanë furnizim stabil me ujë, dhe ofrimi i një gote ujë për konsumatorët e lokaleve nuk e rëndon ujësjellësin derisa ai është i sigurtë për pije.

Nga e hëna ka hyrë në fuqi vendimi i qeverisë së Kosovës që lokalet t`u shërbejnë klientëve ujë nga rubineti.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia